Åren i Marby Villaägareförening

2017

2017-04-23 StäddagDen 23e april genomfördes en gemensam städdag med samfälligheten.
Det var väldigt stor uppslutning och vi hann med många sysslor. 

2017-04-30 Valborgsfirande
Den 30 april så anordnades Valborgsfirande nedanför Sjövägen och det var stor uppslutning.
Henrik Eliasson ordnade med ett lagom och mycket sevärt fyrverkeri. 

2017-06-23 Midsommarfirandet
Inför midsommarfirandet var det svårt att få någon sammankallade eller engagemang varpå styrelsen fick lov att ta tag i förberedelserna. En uppmaning skickades ut på vår Facebook sida att dra sitt strå till stacken och många ställde upp. Allt från att skänka priser till att ta på sig uppgifter som att leda dansen, spela musik, stå i kiosken och leda lekarna.
Ingen nämnd ingen glömd. Stort tack till alla. 

2017-07-09 Badplatsen
Inför söndagen den 9/7 hade Elisabeth Nordenberg sett till att ett lass sand blivit inköpt och många kom och hjälpte till med att skyffla den.
Det plockades även upp sten från botten och det räfsades och snyggades till.

En ” Black-Hawk” fågelskrämma som Erik Nordenberg köpt in monterades och verkar ha gjort stor nytta att skrämma bort Canadagässen.
Styrelsen köpte in en fågelskrämma till som monterades vid båthamnen och kompletterade med en plastfalk till den Häger som funnits och även det verkar ha gjort resultat. 

2017-08-11 Barndisco

Den 11.e augusti anordnas det barndisco i Marby under ledning av Eva Nordenberg.
2017-08-12 Årsmöte på Silverudden
Årsmötet hölls i år kl 17. Efter mötet höll gemensam fest i tältet. 
Livbojar
Att det blivit populärt att stjäla livbojjar har det t.o.m stått i tidningen om och även vi har blivit drabbade.
När detta uppdagades beställdes två stycken nya som p.g.a semestrar ännu inte blivit levererade.
Under tiden har båtklubben lånat ut sin till oss. 
Gräsklippning
Styrelsen har säkerställt att gräsklippning, dasstömning och tömning av sopor sköts under säsongen.

Framtiden gällande Silverudden
Styrelsen har varit i kontakt med Håkan Svensson på OBOS som säger att vi ska föra en dialog när detaljplanen vunnit laga kraft.
Tillsvidare gäller samma premisser som sades i förra verksamhetsberättelsen.

2016

0423 Städdag

Då var det dags att röja upp på udden och göra ordning inför sommaren.
Söndag den 24/4 kl. 10-12 samlas vi vid dansbanan där det serveras lite fika samtidigt som arbetsuppgifterna fördelas. Medtag räfsor, skottkärror, sekatörer och framförallt ett glatt humör.
Efter hårt arbete blir man hungrig och då bjuds det på grillad korv, kaffe eller saft.
Vi hoppas att så många som möjligt kommer och hjälper till. Årets städdag sker i samarbete med Marby Samfällighet.

0424 Badstegen

På årsmötet 2015 beslutades att badstegen skulle bytas ut. Owe Kågesten tillsammans med Sven Dock och Fredrik Wirf ansvarar för detta.

0430 Valborg

Vid gynnsamt väder kommer vi fira runt en eld klockan 21:00 vid strandkanten nedanför Sjövägen. Jesper Söderlind ansvarar för detta arrangemang.

0528 Loppis

Förra sommarn bjöd utöver mycket, mycket sol på många loppisar i varierande storlek. Vi i styrelsen tyckte detta var kul och ”utlyser” härmed en gemensam loppis i Marby. Vi hoppas på fint väder och att vi, samtidigt som vi gör plats för nya prylar, lär känna våra nya grannar lite bättre. Skriv gärna ut nedanstående informationsblad och lägg på fikabordet på jobbet. 

När:       28 maj, 2015 klockan 10-14 (regnar det har vi 29maj som backup)
Var: Varje hushåll säljer vad de vill och hur de vill på infarten till huset. I garaget, bagageluckan på bilen eller på ett litet bord.

0624 Midsommar

Traditionellt midsommarfirande.

2015

0426 Vårstädning

Det var återigen dags för den årliga städningen av udden. I år genomfördes arrangemanget tillsammans med samfälligheten. Uppslutningen var stor och det städades på udden och i diken runt byns vägar. Den planerade diskussionen runt den nya detaljplanen blev inte så långvarig som förväntat men alla närvarande blev påminda om den omarbetade detaljplanen. Det grillades korv och socialiserades innan var och en återvände till egen stuga. Tack alla som deltog – nu är vi redo för sommaren:-)

0502 Flytt av anslagstavlan

Anslagstavlan flyttades från sin tidigare placering i korsningen mellan Genomfartsv. och Marbyv. till Genomfartsv./Höstv. enligt kartan nedan.

Dagen för den planerade loppisen bjöd på hällregn som höll i sig hela dagen:-(. Några envisa själar trotsade vädret men kunderna lyste med sin frånvaro… Vi sammanfattar Marbys första gemensamma loppis som en bra idé som tyvärr inföll på fel dag. Nytt försök!

0530 Loppis

Dagen för den planerade loppisen bjöd på hällregn som höll i sig hela dagen:-(. Några envisa själar trotsade vädret men kunderna lyste med sin frånvaro… Vi sammanfattar Marbys första gemensamma loppis som en bra idé som tyvärr inföll på fel dag. Nytt försök!

0601 yttrande detaljplan

Sista datum för yttrande gällande förslaget till detaljplan. Ett gemensamt yttrande från oss boende i Marby sammanställdes och skickades in till kommunen. Se vidare under information/detaljplan.
Kopia av brev till boende i Marby samt dokumentet som skickades in.

0613 Marbybeach

En något reducerad uddengrupp samlades klockan 15 för att lägga ut sanden på stranden. Ett lass sand är MYCKET sand! Trötta men mycket nöjda med resultatet.

0619 Midsommar

Schemat såg ut som tidigare år:

  • 10:00    Klär vi Marbybor med gäster Marbystången. Tag med blommor och sekatör! Frivilliga kan hämta ringar för lottförsäljning.
  • 15:00     Skrinda avgår från Stallet till Udden. Kaffeservering, kiosken öppen, lottförsäljning mm.
  • 15:30    Lekar och dans kring midsommarstången

Många barn åkte i vanlig ordning skrinda ner till udden där stången klätts och där tävlingsarenan höll världsklass. Det dansades kring stången under ledning av Kicki (som vi riktar ett stort tack till!). Vädret lämnade en del att önska men vi är var tacksamma att det höll uppe under själva firandet. Lotterna såldes slut och många av oss gick hem med fina priser.

0807 Barndisco

Fredagen före årsmötet hade vi barndisco nere på udden. Uppslutningen var god och vädergudarna kunden inte ha gjort ett bättre jobb:-). Kiosken var välbesökt och godispåsarna sålde slut på 20 minuter… Det känns som detta arrangemang bör bli tradition framöver.

0808 Årsmöte och fest

Årsmöte i vanlig ordning nere på udden. 30 av föreningens totalt 66 medlemmar närvarade på årsmötet. Ett sammanfattningsvis bra möte där fler personer engagerades i föreningens arbete – gräsklippning, badstege, flotte och discogruppen. Uddengruppen fick förtroende att ”avsluta” det arbete som påbörjats. Det konstaterades också att det hänt en hel del under det gångna året.
På kvällen samlades vi klockan 1800, vädret var toppen och efter maten som avnjöts i tältet flyttade många av oss ut på udden för att tillsammans avnjuta den kvällssol som under sommaren till stor del ”lyst” med sin frånvaro;-). Musikutrustningen som hyrts in för barndiscot hade monterats upp även denna kväll. Någon dans blev det inte utöver några barn som inte fått nog kvällen före.

2014

Sammanfattningsvis blev 2014 ett fantastiskt år. Marby fortsatte växa med nya hus och vi fick en strålande sommar.

En fantastisk midsommarafton vid Marbystranden. Solen sken, barnen åkte skrinda i vanlig ordning, det serverades hembakt fika och många dansade kring stången. Stort tack till Genomfartsvägen som stod som värdar denna gång.


Årsmöte och fest i vanlig ordning. Vi tackade av Lotta Lane som ordförande och klubban lämnades över till nyinflyttade Erik Nordenberg som också åtog sig ansvaret att tillsammans med andra i byn fixa stranden till nästa säsong.

Festen blev även detta år lyckad och några av oss kom inte hem förrän långt fram på småtimmarna.